dimecres, 1 de desembre del 2010

LA FIGUERA, COL•LECTIU PEL VALENCIÀ, INFORMA...

Ahir dimarts 30 de novembre de 2010 ens vàrem reunir en ASSEMBLEA.
No es tracta ací de reproduir l’acta de la mateixa, que per a eixe fi està el Llibre d’Actes.
Sí que hem de comunicar que:
  • Després d’aprovar l’acta anterior, s’informà que LA FIGUERA ja està inscrita al registre d’associacions de la Generalitat Valenciana i es confirmà la composició de la Junta Directiva.
  • S’informà de l’estat de comptes corresponents a l’any 2010 i es feren propostes tant per a aconseguir ingressos com per a invertir-los en la promoció del valencià a través de diverses activitats per a l’any 2011.
  • Quant a les activitats, dir-vos que ja s’ha confirmat el TALLER D’ESPAI LINGÜÍSTIC PERSONAL (TELP) a càrrec de FERRAN SUAY, professor de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València. Els propers 20 i 27 de gener de 2011 tenim una cita al CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser. Ací teniu la butlleta d’inscripció i la informació completa i també a l’enllaç que hem afegit al marge d’aquest bloc.
  • LA FIGUERA CPV vol felicitar VICENT MORENO BAIXAULI, president de GUAIX, coordinadora pel valencià de l’Horta Sud, pel seu recent nomenament com a president d’ESCOLA VALENCIANA, FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS PER LA LLENGUA. Estem amb totes i tots els qui com ell creuen en el pensament de GUAIX i treballen unint esforços per la llengua i pel nostre país: “…una persona sola, de vegades no pot, però en juntar-se’n unes quantes, ja resistim les empentes negatives que ens envolten, de vegades, en algunes situacions per la normalització del nostre país”.
  • Dins de les nostres possibilitats volem omplir l’any 2011 d’activitats diverses i per a diferents edats i interessos.
  • Puntualment anirem informant-vos i us convocarem a diferents activitats per viure i conviure en valencià: sessions de CINEMA EN VALENCIÀ per als més menuts i també per als adults; participació en la campanya del VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ; eixides i viatges organitzats per LA FIGUERA; sessions de TEATRE EN VALENCIÀ...
  • Així mateix, l’assemblea de LA FIGUERA CPV aprovà la seua adhesió a la PLATAFORMA PER LA PROMOCIÓ DE L’ENSENYAMENT I ÚS DEL VALENCIÀ, moviment cívic format per membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, de les Universitats Valencianes, d’Escola Valenciana, Sindicats i associacions culturals. La nostra llengua necessita l’impuls que els nostres governants li neguen. A les mans del col•lectius ciutadans està que la nostra llengua siga usada i valorada. FERRAN SUAY té al seu bloc una cita de MANUEL SANCHIS GUARNER que diu: "Una llengua no mor perquè no guanye nous parlants; només mor si la deixen de parlar aquells qui la parlen". I hem de parlar-la i escriure-la, utilitzar-la en tots els àmbits, tant en els informals com en els formals, en l’àmbit administratiu, en el cultural, l’educatiu i el científic. HEM DE VIURE EN VALENCIÀ. I aquest és un dels objectius de LA FIGUERA, COL•LECTIU PEL VALENCIÀ D’ALCÀSSER.
  • US ANIMEM A PARTICIPAR EN TOTES LES ACTIVITATS PROPOSADES.
  • US ENCORATGEM A ASSOCIAR-VOS A LA FIGUERA CPV.
  • ENTRE TOTES I TOTS ACONSEGUIREM UN POBLE MÉS VIU I EN VALENCIÀ.

1 comentari:

  1. Aquest col.lectiu té molt feina per davanti un munt de ganes i energies positives per a dignificar la nostra llengua.

    ResponElimina